NL-IPV

Het NL-IPV is ontstaan op initiatief van Icoon Training & Coaching. Al meer dan 15 jaar begeleidt Icoon vele organisaties, managers en medewerkers in hun persoonlijke en professionele transities in omgang met veiligheid, agressie/geweld en organisatie ontwikkelingen. Door de grote toename van agressie en geweld en de leervragen van publieke dienstverleners, heeft Icoon haar activiteiten die te maken hebben met agressie en veiligheid ondergebracht in het NL-IPV.

 

Peter Juffermans.
Van 1987 t/m 2001 was ik werkzaam in het Gevangeniswezen. Waarvan de laatste vier jaar als Maatschappelijk Werker, vanuit de Reclassering, in het Huis van Bewaring en Penitentiair Ziekenhuis. Hier deed ik mijn eerste stappen in de wereld van training en coaching. Ik ontwikkelde een “agressieregulatietraining” voor mensen met agressieproblematiek die regelmatig agressieve delicten pleegde. Hier is mijn interesse ontstaan om te onderzoeken wat agressie is en hoe het werkt. Mijn praktische ervaring zorgt ervoor dat ik goed kan aansluiten bij mensen die geconfronteerd worden met agressie in hun werk. In 2006 volgde ik de Post HBO opleiding DHM Security Management en voeg ik mijn kennis over veiligheid en agressie samen en ontwikkel hier gerichte trainingen op.

Het NL-IPV verzorgt trainingstrajecten voor overheidsinstanties, gemeenten, ondernemers en organisaties met een maatschappelijke doelstelling. Het NL-IPV is gespecialiseerd in gedrag en communicatietrainingen gerelateerd aan agressie en veiligheid. Ook adviseren en begeleiden wij organisaties, door de verschillende transitiefasen heen, bij de ontwikkeling en implementatie van agressie, geweld en veiligheidsprotocollen.

VISIE

Het NL-IPV onderschrijft het Europese Grondrecht dat elk mens recht heeft op vrijheid en veiligheid van zijn persoon, zowel in werk als privé. Hoe veilig iemand zich voelt wordt beïnvloed door persoonlijkheid en omgeving. Je veilig voelen leidt tot betere prestaties, goede gezondheid en minder stress. Het NL-IPV gelooft dat mensen zelf ook in staat zijn om hun eigen gevoel van veiligheid te beïnvloeden. Zelfcontrole, inzicht en kennis van agressie, beïnvloedingsvaardigheden en veiligheidsbewustzijn, helpen mensen om zelfverzekerd dit gevoel van veiligheid tot stand te brengen. Het NL-IPV heeft als doel mensen en organisaties te helpen dit veiligheidsgevoel te optimaliseren en veiligheid te kunnen waarborgen.