Even voorstellen

Mijn naam is Peter Juffermans en ik ben mede-eigenaar van Icoon training & coaching en uitvoerend eigenaar van het NL-IPV.  Ik werk als trainer en adviseur binnen het NL-IPV. Ik ben naast trainer ook security-expert en sta geregistreerd in het security expert register Nederland (www.sern.nl).

In 1987 startte ik mijn loopbaan in het gevangeniswezen te Scheveningen. Ik begon als bewaker in de buitenbewaking, maar al snel ging ik naar binnen als P.I.Wer. Ik werkte vijf jaar in het huis van bewaring voor volwassenen en vijf jaar als groepsleider in het huis van bewaring voor jong volwassenen “de Sprang”. In 1997 ging ik werken voor de Reclassering Nederland en was toen vooral werkzaam als maatschappelijkwerker in het huis van bewaring en het Penitentiair Ziekenhuis. Ik ontwikkelde mijzelf als duizendpoot en verzorgde naast mijn functie als maatschappelijkwerker ook de vroeghulp op politiebureau’s, was coordinator werkstraffen en verzorgde trainingen sociale vaardigheden, Goldstein training en later agressieregulatietrainingen voor mensen die meerdere malen agressieve delicten pleegde.

In 2001 stopte ik bij de Reclassering en werd freelance trainer bij het politie vormingscentrum. Ik verzorgde hier vooral training op het gebied van beroepscommunicatie, ethiek en omgang met agressie. De doelgroep waren parkeercontroleurs, boa’s, arrestantenverzorgers, milieu-inspecteurs en boswachters.

In 2005 ging ik in vaste dienst bij Maxxecure. Dit bureau was gespecialiseerd in trainingen op het gebied van omgang met agressie. Hier kreeg ik te maken met een zeer breed spectrum van verschillende beroepen. Ik gaf training aan rechters en officieren van Justitie, verpleegkundige, winkelpersoneel, banken, straatwerkers, artsen, sociale diensten van gemeenten, onderwijzers en ga zo maar door. Ik mocht hier ook mijn eerste buitenlandse training verzorgen voor Merseyrail in Liverpool.

In 2008 ben ik samen gegaan, met mijn vrouw, in haar bedrijf Icoon training&coaching en wij hebben twee jaar later alle veiligheids en agressie trainingen ondergebracht in het NL-IPV.

Ik noem mijzelf praktisch agressietrainer, omdat ik tijdens mijn trainingen dicht bij de praktijk probeer te blijven, anticipeer op de praktisch inbreng en vragen van de deelnemers en voorzien hen dan ook van praktische vaardigheden die zij direct in hun praktijk kunnen toepassen.