Training samenwerken bij agressie

Training samenwerken bij agressie

 

Samenwerken als je te maken hebt met afwijkend gedrag of agressie, is lastiger dan we denken.
In de praktijk blijkt dat we veel begrip voor elkaar hebben en elkaar graag willen steunen in moeilijke situaties. Maar wat moet je dan doen. Wie heeft de leiding, neemt de leiding en wat gaan we nu doen, dit zijn een paar van de vragen die tijdens deze training worden behandeld.

Ik drukte op de alarmbel, maar er kwam niemand!
Ik zat daar met die boze man en iedereen stond te kijken hoe ik het zou oplossen!
Mijn collega ging zich er mee bemoeien en toen werd het alleen maar erger!
Toen liep ik alleen, met die boze man, door die lange gang naar de uitgang!

Als het op samenwerking aankomt is het verstandig om vooraf eens een aantal scenario door te nemen en te oefenen hoe je tot een goede samenwerking kan komen. Wie neemt er regie en mag het ten kosten gaan van mijn eigen werkzaamheden.
Omdat elke situatie anders is, zal de training afgestemd worden op de specifieke werk situatie en bestaande veiligheidsprotocollen